Jag tror att tiden skojar med oss människor... helt plötsligt är det fredag igen... eller rättare sagt: Det känns som att fredagarna kommer allt snabbare, tiden går fortare, hastigare för varje år.
Varför kan man inte stanna upp och vara tjugosju hela livet, eller kanske trettiofem då man är någorlunda mogen... idag är jag helt klart övermogen... men det struntar tiden i, total struntning kan säga.
Och vad äter man på fredagkvällarna? Pizza, varma mackor... Det hemsöker mig... samma, samma!
Hmmm? Är det så att om man ändrar sig och lagar till en god själsvärmande gryta istället för smält-fet-ost-med tomat-och-kryddor-samt-en-kall-öl-till-detta om och om igen...
Jag menar: Är det de ständigt upprepade och återkommande valen av upprepande beteende som får tiden att gå snabbare...
Hmmm?? Om man ständigt förändrar sig, lägger till nya maträtter, anstränger sig till att försöka motverka det TRÅKIGA.. så kommer tiden att stanna upp några minuter... Det tror jag på, allvarligt!
Jag kommer förmodligen att äta pizza och varma mackor även i framtiden, den feta framtiden, men jag kommer också att tugga i mig av sådant som stoppar tiden en smula... kaksmula!
Grattis NF!!
Funderingar kring mat - och en del sura uppstötningar och ett stilla tjat
9 november 2011
De mest populära texterna
-
Brukar känna mig svulten på kvällen innan jag skall gå och knyta mig.... " Tänk om man skulle ta en runda till kylskåpet??"... Kyl...
-
Att lägga lök på laxen brukar man ju säga, någon gång i alla fall... men vad ända in i Ghenna betyder det... Jag menar: Är det någon fransk ...
-
Jag är en man i mina bästa år som gillar att laga, mat, läsa om mat, läsa om matkonsten och dess utövare. Men det har ni två som läser denna...
-
Den gamle tyske järnkasslern BisterMarkt sade en gång: "Man skall hålla sig undan och icke delta när man lagar korv och skapar lagar...
-
Återger ett mail om mat från ungdomen... Alltnog Gryta à la Dalarö. Jag hittar inte receptet men försöker ändå Storlek på ingredienser är a...
-
Jag skapade fritt i köket. Förmodligen finns hundratals timmar med diverse TV-kockars påverkan av mitt matmedvetande med som en ännu en ingr...
-
Jag tror att jag åt pizza för första gången på hösten 1965… mina morföräldrar hade varit på bilsemestrar i Italien och mormor N hade kanske ...
-
Kantareller, färsk gul lök, bacon, grädde, svartpeppar, dill, färskpotatis, lätt kokta sockerärtor i rikligt saltat vatten samt rårörda ling...
-
Jag älskar varma smörgåsar!!! Och här kommer ett recept som jag googlade fram och hittade på Menyse.com . Croque Monsieur är de varma macko...
-
Då var det färdigsemestrat för i år.... Ullared och en bussresa till Skottland. Jag läste Ian Rankin på bussen för att komma i form, köpte ä...