29 augusti 2008

Croque Monsieur et Madame


Jag älskar varma smörgåsar!!!

Och här kommer ett recept som jag googlade fram och hittade på Menyse.com.

Croque Monsieur är de varma mackornas Rolls Royce.

Ingredienser:
Vitt bröd
Rökt skinka
Fransk senap
Ost
Sallad
Tomat

Så här gör ni:
Skär ev. av kanterna på brödet.
Lägg ett lager ost på varje smörgås.
Bred ev. lite fransk senap på osten.
Lägg ihop 2 skivor med 1 skiva tjock skinka emellan.
Tryck lätt ihop skivorna.
Stek i matfett i panna på medellåg värme tills osten smält och brödet fått fin färg.
Eller gratinera i ugn (övre delen) på 250 grader, tills osten smält ca 5 minuter.
Servera genast, gärna med grönsaker till.

Ger 1 smörgås per portion.

Dryck:

Iskall Carlsbergs Hof på 33 cl flaska... inga andra drycker passar...Nix, nope, njet..Nej!!

Croque Monsieur´s maka heter Croque Madame, varvid stekt ägg ingår. Stek ägg och lägg ovanpå = Croque Madame. Ordet croque, eller snarare croquant betyder på franska knaprig, frasig, mör.

Bara så ni vet...... Merci beaucoup!!!!

De mest populära texterna