16 juli 2009

Gryta à la Dalarö

Återger ett mail om mat från ungdomen...

Alltnog Gryta à la Dalarö.
Jag hittar inte receptet men försöker ändå

Storlek på ingredienser är allt efter tycka och smak numera.
Alltså
Bryn nötkött eller fläskkött i bitar (finns färdigskurna i butik)
Lägg över i en gryta
Hacka en liten gul lök fint och blanda i
Dofta över c:a 1 – 2 msk vetemjöl
Blanda i
Senap 1-2 msk
Ketchup 1 – 2 msk (jag brukar ta en sprut av varje Är inte så noga att följa recept)
Tomatpuré 1 – 2 msk
Vitlöksalt
Svartpeppar
Och vanligt salt
Blanda i grädde till en ganska bra blandning.

Grädde ett MÅSTE RÖRA HELA TIDEN ANNARS BRÄNNER DET FAST p g a mjölet.
Låt det hela puttra på svag värme till dess att köttbitarna är genom”kokta”
Vill man ha större mängd sås, späd med mera grädde..
Servera med ris och en sallad till.
Dryck valfri men kanske inte öl till detta. Vin eller cider blir nog bäst.
Lycka till och hoppas att det blir bra.

De mest populära texterna