Återger ett mail om mat från ungdomen...
Alltnog Gryta à la Dalarö.
Jag hittar inte receptet men försöker ändå
Storlek på ingredienser är allt efter tycka och smak numera.
Alltså
Bryn nötkött eller fläskkött i bitar (finns färdigskurna i butik)
Lägg över i en gryta
Hacka en liten gul lök fint och blanda i
Dofta över c:a 1 – 2 msk vetemjöl
Blanda i
Senap 1-2 msk
Ketchup 1 – 2 msk (jag brukar ta en sprut av varje Är inte så noga att följa recept)
Tomatpuré 1 – 2 msk
Vitlöksalt
Svartpeppar
Och vanligt salt
Blanda i grädde till en ganska bra blandning.
Grädde ett MÅSTE RÖRA HELA TIDEN ANNARS BRÄNNER DET FAST p g a mjölet.
Låt det hela puttra på svag värme till dess att köttbitarna är genom”kokta”
Vill man ha större mängd sås, späd med mera grädde..
Servera med ris och en sallad till.
Dryck valfri men kanske inte öl till detta. Vin eller cider blir nog bäst.
Lycka till och hoppas att det blir bra.
Funderingar kring mat - och en del sura uppstötningar och ett stilla tjat
16 juli 2009
De mest populära texterna
-
Brukar känna mig svulten på kvällen innan jag skall gå och knyta mig.... " Tänk om man skulle ta en runda till kylskåpet??"... Kyl...
-
Att lägga lök på laxen brukar man ju säga, någon gång i alla fall... men vad ända in i Ghenna betyder det... Jag menar: Är det någon fransk ...
-
Jag är en man i mina bästa år som gillar att laga, mat, läsa om mat, läsa om matkonsten och dess utövare. Men det har ni två som läser denna...
-
Den gamle tyske järnkasslern BisterMarkt sade en gång: "Man skall hålla sig undan och icke delta när man lagar korv och skapar lagar&qu...
-
Återger ett mail om mat från ungdomen... Alltnog Gryta à la Dalarö. Jag hittar inte receptet men försöker ändå Storlek på ingredienser är a...
-
Jag skapade fritt i köket. Förmodligen finns hundratals timmar med diverse TV-kockars påverkan av mitt matmedvetande med som en ännu en ingr...
-
Kantareller, färsk gul lök, bacon, grädde, svartpeppar, dill, färskpotatis, lätt kokta sockerärtor i rikligt saltat vatten samt rårörda ling...
-
Jag tror att jag åt pizza för första gången på hösten 1965… mina morföräldrar hade varit på bilsemestrar i Italien och mormor N hade kanske ...
-
Jag älskar varma smörgåsar!!! Och här kommer ett recept som jag googlade fram och hittade på Menyse.com . Croque Monsieur är de varma macko...
-
Då var det färdigsemestrat för i år.... Ullared och en bussresa till Skottland. Jag läste Ian Rankin på bussen för att komma i form, köpte ä...