Hösten tar i och greppar tag i kind och nos… löven singlar ner på en trött och våt promenadväg… ätit ett litet morgonmål… skall senare på dagen äta brunch… bilen parkeras dyrt och på helig mark... man skymtar strängade musikinstrument… toner med hjälp av nylon… brant strapats, nageltrång, smärta…
unga medborgare med ljus framtidsblick står otåligt före i näringskedjekön… vet inte hur jag skall bete mig… mackor hit, drycker dit, sill och timjan, hårt och mjukt bröd, soppa, sallader, kaffe, sylt och grädde, våfflor…. allt i en salig himmelsk oreda… bevakning bakom borden av forna dagars försvarsverktyg… trångt i trapp och prång… en liten vaknar och äter korv… glömmer allt som har med orosmoln att göra… november är kommen… milstolpe i slutet av denna elftedel av detta år… kan man se fram mot nya lagade rätter… glömma kvardröjande oförrätter… kampen är en häst… hästen är ett ök… öka gör man när motståndet är kompott… hmmm?
Funderingar kring mat - och en del sura uppstötningar och ett stilla tjat
3 november 2011
De mest populära texterna
-
Brukar känna mig svulten på kvällen innan jag skall gå och knyta mig.... " Tänk om man skulle ta en runda till kylskåpet??"... Kyl...
-
Att lägga lök på laxen brukar man ju säga, någon gång i alla fall... men vad ända in i Ghenna betyder det... Jag menar: Är det någon fransk ...
-
Jag är en man i mina bästa år som gillar att laga, mat, läsa om mat, läsa om matkonsten och dess utövare. Men det har ni två som läser denna...
-
Den gamle tyske järnkasslern BisterMarkt sade en gång: "Man skall hålla sig undan och icke delta när man lagar korv och skapar lagar...
-
Återger ett mail om mat från ungdomen... Alltnog Gryta à la Dalarö. Jag hittar inte receptet men försöker ändå Storlek på ingredienser är a...
-
Jag skapade fritt i köket. Förmodligen finns hundratals timmar med diverse TV-kockars påverkan av mitt matmedvetande med som en ännu en ingr...
-
Jag tror att jag åt pizza för första gången på hösten 1965… mina morföräldrar hade varit på bilsemestrar i Italien och mormor N hade kanske ...
-
Kantareller, färsk gul lök, bacon, grädde, svartpeppar, dill, färskpotatis, lätt kokta sockerärtor i rikligt saltat vatten samt rårörda ling...
-
Jag älskar varma smörgåsar!!! Och här kommer ett recept som jag googlade fram och hittade på Menyse.com . Croque Monsieur är de varma macko...
-
Då var det färdigsemestrat för i år.... Ullared och en bussresa till Skottland. Jag läste Ian Rankin på bussen för att komma i form, köpte ä...