Jag skapade fritt i köket. Förmodligen finns hundratals timmar med diverse TV-kockars påverkan av mitt matmedvetande med som en ännu en ingrediens i processen.
Heder åt dessa...
Men: Denna maträtt blev så in i h-e god!!!
Tomaterna var smarika, syrliga samt en nötig olivolja var nog delar som fick denna rätt att komma till sin rätt.
Ingredienser:
1 pkt babyspenat
2 dl körsbärstomater, blandade sorter
1 msk smör
1 msk olivolja
2 krm grovmald svartpeppar
2,5 dl vatten
1/2 tsk salt
Tillbehör:
Bacon, stekt, avrunnen på hushållspapper, hackad
Potatisgnocchi
Riven parmesanost
(Pesto)
Valfri dryck
Gör så här:
Skölj och hacka babyspenaten grovt, stek sedan med
en klick smör och lite grand olivolja
Ta ur spenaten ur stepannan och lägg den tillfälligt på ett fat
Dela körsbärstomaterna i fyra delar och stek dem med salt och svartpeppar
När tomtaerna börjar att mjukna häll då tillbaka babyspenaten i tomatblandningen
Häll pö om pö i vatten ich rör om hela tiden
Smaka av med salt och peppar
Låt tomatsåsen sjuda under omröring då och då
Koka potatisgnocchi i saltat vatten och ta upp dem med en hålslev när de flyter upp.
Blanda gärna tomatsåsen och gnocchi, strö hackad bacon samt riven parmesanost över
Hmmm...
Denna maträtt gjorde mig tårögd...
Det finns ännu hopp för skribenten!
Funderingar kring mat - och en del sura uppstötningar och ett stilla tjat
8 juni 2011
De mest populära texterna
-
Brukar känna mig svulten på kvällen innan jag skall gå och knyta mig.... " Tänk om man skulle ta en runda till kylskåpet??"... Kyl...
-
Att lägga lök på laxen brukar man ju säga, någon gång i alla fall... men vad ända in i Ghenna betyder det... Jag menar: Är det någon fransk ...
-
Jag är en man i mina bästa år som gillar att laga, mat, läsa om mat, läsa om matkonsten och dess utövare. Men det har ni två som läser denna...
-
Den gamle tyske järnkasslern BisterMarkt sade en gång: "Man skall hålla sig undan och icke delta när man lagar korv och skapar lagar&qu...
-
Återger ett mail om mat från ungdomen... Alltnog Gryta à la Dalarö. Jag hittar inte receptet men försöker ändå Storlek på ingredienser är a...
-
Jag skapade fritt i köket. Förmodligen finns hundratals timmar med diverse TV-kockars påverkan av mitt matmedvetande med som en ännu en ingr...
-
Kantareller, färsk gul lök, bacon, grädde, svartpeppar, dill, färskpotatis, lätt kokta sockerärtor i rikligt saltat vatten samt rårörda ling...
-
Jag tror att jag åt pizza för första gången på hösten 1965… mina morföräldrar hade varit på bilsemestrar i Italien och mormor N hade kanske ...
-
Jag älskar varma smörgåsar!!! Och här kommer ett recept som jag googlade fram och hittade på Menyse.com . Croque Monsieur är de varma macko...
-
Då var det färdigsemestrat för i år.... Ullared och en bussresa till Skottland. Jag läste Ian Rankin på bussen för att komma i form, köpte ä...