8 juni 2011

Nordans Potatis gnocchi med bacon och tomatsås

Jag skapade fritt i köket. Förmodligen finns hundratals timmar med diverse TV-kockars påverkan av mitt matmedvetande med som en ännu en ingrediens i processen.

Heder åt dessa...

Men: Denna maträtt blev så in i h-e god!!!

Tomaterna var smarika, syrliga samt en nötig olivolja var nog delar som fick denna rätt att komma till sin rätt.

Ingredienser:
1 pkt babyspenat
2 dl körsbärstomater, blandade sorter
1 msk smör
1 msk olivolja
2 krm grovmald svartpeppar
2,5 dl vatten
1/2 tsk salt

Tillbehör:
Bacon, stekt, avrunnen på hushållspapper, hackad
Potatisgnocchi
Riven parmesanost
(Pesto)

Valfri dryck

Gör så här:
Skölj och hacka babyspenaten grovt, stek sedan med
en klick smör och lite grand olivolja
Ta ur spenaten ur stepannan och lägg den tillfälligt på ett fat

Dela körsbärstomaterna i fyra delar och stek dem med salt och svartpeppar
När tomtaerna börjar att mjukna häll då tillbaka babyspenaten i tomatblandningen
Häll pö om pö i vatten ich rör om hela tiden
Smaka av med salt och peppar

Låt tomatsåsen sjuda under omröring då och då

Koka potatisgnocchi i saltat vatten och ta upp dem med en hålslev när de flyter upp.

Blanda gärna tomatsåsen och gnocchi, strö hackad bacon samt riven parmesanost över

Hmmm...

Denna maträtt gjorde mig tårögd...

Det finns ännu hopp för skribenten!

De mest populära texterna