Brukar känna mig svulten på kvällen innan jag skall gå och knyta mig.... "Tänk om man skulle ta en runda till kylskåpet??"...
Kylskåpet är bostadens självklara kultplats, en plats där både längtan, hopp och förtvivlan möts..."Måtte inte herrgårdsostens förbrukningsdatum vara passerat"..
Många eder har utslungats, mängder med glopord har sipprat ut mellan mina nariga läppar... "Din förbannade tomatdjevfel!! Det var inget fel på dig igår!!! Varför gör du mig detta nu!!!"
Men det är bara att bita ihop.... specerier i kylskåp har en tendens att gadda ihop sig mot sin ägare... "Upprop ostar å gräddskvättar!! Nu skall vi visa människorna vad utgående datum menas!!! Sätt igång och surna!!!"
Det gäller alltså att äta upp maten direkt, innan sekter av mögel skaffar sig partibok och börjar att organisera sig.
Annars:
Djurläkarens nattmacka:
- 1 st grovt rågbröd,
- bredes med salt smör
- bredbar leverpastej eller skivbar
- 2 skivor saltkött lägges ovanpå
- några klickar gelé eller kallnad sky
- råa skivor lök och några kvistar krasse
- drick kall Carlsberg Hof till detta...
Snodd Macka
Njut!!! Njut av livet!!! Medan du ännu kan!!!
Funderingar kring mat - och en del sura uppstötningar och ett stilla tjat
30 april 2007
De mest populära texterna
-
Brukar känna mig svulten på kvällen innan jag skall gå och knyta mig.... " Tänk om man skulle ta en runda till kylskåpet??"... Kyl...
-
Att lägga lök på laxen brukar man ju säga, någon gång i alla fall... men vad ända in i Ghenna betyder det... Jag menar: Är det någon fransk ...
-
Jag är en man i mina bästa år som gillar att laga, mat, läsa om mat, läsa om matkonsten och dess utövare. Men det har ni två som läser denna...
-
Den gamle tyske järnkasslern BisterMarkt sade en gång: "Man skall hålla sig undan och icke delta när man lagar korv och skapar lagar&qu...
-
Återger ett mail om mat från ungdomen... Alltnog Gryta à la Dalarö. Jag hittar inte receptet men försöker ändå Storlek på ingredienser är a...
-
Jag skapade fritt i köket. Förmodligen finns hundratals timmar med diverse TV-kockars påverkan av mitt matmedvetande med som en ännu en ingr...
-
Kantareller, färsk gul lök, bacon, grädde, svartpeppar, dill, färskpotatis, lätt kokta sockerärtor i rikligt saltat vatten samt rårörda ling...
-
Jag tror att jag åt pizza för första gången på hösten 1965… mina morföräldrar hade varit på bilsemestrar i Italien och mormor N hade kanske ...
-
Jag älskar varma smörgåsar!!! Och här kommer ett recept som jag googlade fram och hittade på Menyse.com . Croque Monsieur är de varma macko...
-
Då var det färdigsemestrat för i år.... Ullared och en bussresa till Skottland. Jag läste Ian Rankin på bussen för att komma i form, köpte ä...