... mot alla helgons dag, en natt då månen vänder, då föddes jag..."
Så skaldade poeten i den lilla staden belägen någonstans i vårt avlånga land.
Det var en "rockig" tid, en kreativ tid, en drucken tid, en högljudd tid: "Rock against neigbours!!"
Grannarna bankade oglatt i takt till ackordsföljden "A-E-H"... vi tystande en liten, liten stund... där efter sjöngs det vidare om en bättre tröst.
Hmmm??
Tiden går... I dag skulle jag ringa jouren för minskad störning om jag råkat ut för samma sak...
Man åldras.... en del av en i alla fall... man får "rocka" vidare i ett inre rikt liv....
Vi åt kanske inte så mycket... men en rätt som dukades upp var "Grönpepparstek"...
Den kan ha sett ut så här:
Grönpepparstek
4 skivor utskuren biff 100 - 150 gr styck
4 msk torkad grönpepparsalt
4 msk konjak
1 köttbuljong tärning
3 dl grädde
Möra köttet lätt, grov krossa grönpepparen i en mortel, pressa in grönpepparen i biffarna på båda sidor och salta lätt.
Stek på medelhög värme ca 3 minuter på var sida, under tiden tag ½ dl vatten koka upp det i en kastrull och lägg i buljongtärningen.
Då biffarna är klara tag ur dem ur stekpannan och tag 2 msk av den starka buljongen, häll det i stekpannan och tillsätt grädden.
Låt den koka ca 3 minuter tills den blivit lite tjock, smaksätt med ev. mer salt och grönpeppar. Häll upp såsen i en tillbringare.
Skölj ur stekpannan och torka den torr. Ha medelhög värme på spisen och lägg i biffarna i stekpannan, tillsätt konjaken och tänd eld på den.
Då den nästan brunnit klart häll på såsen och låt det hela koka i ca 2 minuter. (Om det inte börjar brinna, värm en liten stund till, tillsätt 1 msk konjak till och tänd eld, kall konjak brinner inte så bra.)
Serveras med kall öl... Carlsbergs Hof!!
Receptet hittade jag på internet... och då var det Åsas recept...
Hmmm???
Poeten fyllde halvsekel för några dagar sedan... tiden går!!!
Rock on Sid!! Rock on!!!
Funderingar kring mat - och en del sura uppstötningar och ett stilla tjat
5 november 2008
De mest populära texterna
-
Brukar känna mig svulten på kvällen innan jag skall gå och knyta mig.... " Tänk om man skulle ta en runda till kylskåpet??"... Kyl...
-
Att lägga lök på laxen brukar man ju säga, någon gång i alla fall... men vad ända in i Ghenna betyder det... Jag menar: Är det någon fransk ...
-
Jag är en man i mina bästa år som gillar att laga, mat, läsa om mat, läsa om matkonsten och dess utövare. Men det har ni två som läser denna...
-
Den gamle tyske järnkasslern BisterMarkt sade en gång: "Man skall hålla sig undan och icke delta när man lagar korv och skapar lagar...
-
Återger ett mail om mat från ungdomen... Alltnog Gryta à la Dalarö. Jag hittar inte receptet men försöker ändå Storlek på ingredienser är a...
-
Jag skapade fritt i köket. Förmodligen finns hundratals timmar med diverse TV-kockars påverkan av mitt matmedvetande med som en ännu en ingr...
-
Jag tror att jag åt pizza för första gången på hösten 1965… mina morföräldrar hade varit på bilsemestrar i Italien och mormor N hade kanske ...
-
Kantareller, färsk gul lök, bacon, grädde, svartpeppar, dill, färskpotatis, lätt kokta sockerärtor i rikligt saltat vatten samt rårörda ling...
-
Jag älskar varma smörgåsar!!! Och här kommer ett recept som jag googlade fram och hittade på Menyse.com . Croque Monsieur är de varma macko...
-
Då var det färdigsemestrat för i år.... Ullared och en bussresa till Skottland. Jag läste Ian Rankin på bussen för att komma i form, köpte ä...