5 november 2008

"En stormig natt i november...

... mot alla helgons dag, en natt då månen vänder, då föddes jag..."

Så skaldade poeten i den lilla staden belägen någonstans i vårt avlånga land.

Det var en "rockig" tid, en kreativ tid, en drucken tid, en högljudd tid: "Rock against neigbours!!"

Grannarna bankade oglatt i takt till ackordsföljden "A-E-H"... vi tystande en liten, liten stund... där efter sjöngs det vidare om en bättre tröst.

Hmmm??

Tiden går... I dag skulle jag ringa jouren för minskad störning om jag råkat ut för samma sak...

Man åldras.... en del av en i alla fall... man får "rocka" vidare i ett inre rikt liv....

Vi åt kanske inte så mycket... men en rätt som dukades upp var "Grönpepparstek"...

Den kan ha sett ut så här:

Grönpepparstek

4 skivor utskuren biff 100 - 150 gr styck
4 msk torkad grönpepparsalt
4 msk konjak
1 köttbuljong tärning
3 dl grädde

Möra köttet lätt, grov krossa grönpepparen i en mortel, pressa in grönpepparen i biffarna på båda sidor och salta lätt.

Stek på medelhög värme ca 3 minuter på var sida, under tiden tag ½ dl vatten koka upp det i en kastrull och lägg i buljongtärningen.

Då biffarna är klara tag ur dem ur stekpannan och tag 2 msk av den starka buljongen, häll det i stekpannan och tillsätt grädden.

Låt den koka ca 3 minuter tills den blivit lite tjock, smaksätt med ev. mer salt och grönpeppar. Häll upp såsen i en tillbringare.

Skölj ur stekpannan och torka den torr. Ha medelhög värme på spisen och lägg i biffarna i stekpannan, tillsätt konjaken och tänd eld på den.

Då den nästan brunnit klart häll på såsen och låt det hela koka i ca 2 minuter. (Om det inte börjar brinna, värm en liten stund till, tillsätt 1 msk konjak till och tänd eld, kall konjak brinner inte så bra.)

Serveras med kall öl... Carlsbergs Hof!!

Receptet hittade jag på internet... och då var det Åsas recept...

Hmmm???

Poeten fyllde halvsekel för några dagar sedan... tiden går!!!

Rock on Sid!! Rock on!!!

De mest populära texterna