Världen är helt i olag... eller är det som vanligt? De giriga är fortfarande giriga och de giriga tjänar förmodligen pengar på att värdet på börserna pekar långt, långt ner på skalan så långt ner att singularitet uppstår i finansvärldens svartaste hål av intighet... (Jösses...vad menar jag med detta??)
Puhh!!!.. "De ä allt deppit värre me anra ord!!!"
Maten i dessa kristider måste anpassas till en nivå där det forna studentlivets pasta och nudelätandet återupptas. Nu är jag inte student, bara utan arbete och när A-kassan är låg och tidsbegränsad måste man snåla in på något, det vill säga på det mesta... Matkontot kommer att ses över... ingen hjälp från Riksbanken eller IMF här inte!!!
Men man måste detta positivt: Fan!!! Finanskrisen är ju en gratis bantningskur... "Jag äter inte alltså finns jag till" som den gamle filosofen Cartesius kan ha sagt, om han inte trillat av pinn en vargavinter i den kungliga huvudstaden en gång för mycket länge sedan.
Jag kommer att vara rejält slimmad när denna kris är över och börsens värde åter svämmar över med klöver..... Tro mig: Det blir bättre tider, tro mig, tro mig.... Det har tiderna själva bestämt!! (Hmmm?? Mycket fritt från Ulf Lundell)
Nåja...
Här kommer några recept på överlevnad som jag saxat ur
"Student Kokboken" ISBN: 978-91-85449-03-3
Frukost:
Gundegröt
1 portion
3 dl vatten
1.5 havregryn
1 krm salt
Blanda allt i en kastrull, koka upp under omröring och låt det koka i ca 2 minuter. Sylt och mjölk till detta... Försök att le medan du äter denna PLIKT... flå´t rätt.
Tänk på kommande exklusiva bruncher i himlen... det vill säga om man nu inte kan få dem här i detta liv.
Lunch:
Utgår helt av finanstekniska skäl...
Tillsvidare: "Out to lunch……NOT!!!"
Middag eller om Ni så vill Spökdiné:
Grevens Burgare
4 skivor franskbröd
4 skivor blodpudding
2 stycken ostskivor
Skivad tomat
Salladsblad
Ketchup
Rosta brödet och stek den blodiga puddingen. Lägg ihop bröd, pudding och resten av ingredienserna. Dröm sedan om de fettorgier du har haft tillsammans med Mack Douglas och den amerikanska feta mattraditionen av snabbast i västern mat...
Skölj gärna ner anrättningen med flourtillsatt kranvatten.... låt kranen stå och rinna så att drycken blir riktigt välkyld... man vill ju lyxa till det och sätta lite guldkant på tillvaron trots allt.
Till slut... ett tips från filosofen Ms Piggy (Cartesius kompis...):
"Ät aldrig mer än du kan lyfta"
Funderingar kring mat - och en del sura uppstötningar och ett stilla tjat
De mest populära texterna
-
Brukar känna mig svulten på kvällen innan jag skall gå och knyta mig.... " Tänk om man skulle ta en runda till kylskåpet??"... Kyl...
-
Att lägga lök på laxen brukar man ju säga, någon gång i alla fall... men vad ända in i Ghenna betyder det... Jag menar: Är det någon fransk ...
-
Jag är en man i mina bästa år som gillar att laga, mat, läsa om mat, läsa om matkonsten och dess utövare. Men det har ni två som läser denna...
-
Den gamle tyske järnkasslern BisterMarkt sade en gång: "Man skall hålla sig undan och icke delta när man lagar korv och skapar lagar...
-
Återger ett mail om mat från ungdomen... Alltnog Gryta à la Dalarö. Jag hittar inte receptet men försöker ändå Storlek på ingredienser är a...
-
Jag skapade fritt i köket. Förmodligen finns hundratals timmar med diverse TV-kockars påverkan av mitt matmedvetande med som en ännu en ingr...
-
Jag tror att jag åt pizza för första gången på hösten 1965… mina morföräldrar hade varit på bilsemestrar i Italien och mormor N hade kanske ...
-
Kantareller, färsk gul lök, bacon, grädde, svartpeppar, dill, färskpotatis, lätt kokta sockerärtor i rikligt saltat vatten samt rårörda ling...
-
Jag älskar varma smörgåsar!!! Och här kommer ett recept som jag googlade fram och hittade på Menyse.com . Croque Monsieur är de varma macko...
-
Då var det färdigsemestrat för i år.... Ullared och en bussresa till Skottland. Jag läste Ian Rankin på bussen för att komma i form, köpte ä...