Det stormar runt omkring i världen, världens dåliga finanser har kommit ifatt mina egna, känner igen mig.
Jag iakttar det hela från distans.... är inte helt med...
Man får lov att roa sig så gott det går...
TV´n stod på och i en lokal kanal visade en proffskock hur en Frittata lagas, han kunde sitt jobb mycket bra och jag försöker att härma honom, så gott det nu går....
Hmmm....
Resultatet blev mer än lyckat... ätit rätten till lunch vid två tillfällen... Frittata kommer att bli en personlig favorit som jag kommer att äta vid massor av tillfällen.
Detta är min version av Frittata ... en enkel italiensk bondomelett, kanske man kan kalla det också... vet inte så noga.
Recept:
4 ägg
1 skvätt mjölk
Schalottenlök
Skogschampioner
Rucolasallad
Olivolja
Smör
Nymalen vitpeppar
Kycklingfond, tärning, smular ner lite grand
Tabasco
Ost, gärna någon med lite smak
Hacka lök och svamp
Stek i olja och smör
Mal ner vitpeppar direkt från kvarnen
Smula i lite grand kycklingtärning
Stek tills dess att löken blir mjuk
Blanda mjölk, ägg, ost, lite vitpeppar från kvarnen till en jämn smet.
Häll blandning över lök och svamp och låt det steka tills dess att smeten stelnar lite grand, strö rucolasallad över Frittatan... och låt det steka färdigt... bränn inte vid bara...
Nu till problemet.... Försök att vända halva anrättningen över den andra i stekpannan
Hmmm ...
Med lite träning så kommer det att gå bra...
Jag lyckades nästan... en kletig smörja första gången, det blev mycket mindre klet i köket den andra gången... man lär så länge man äter lever... eller hur?
Servera Frittatan genast med några goda tomater.
Häll några droppar Tabasco över och njut.
Jag drack iskall mjölk till detta, 3 %, ingen fegmjölk här inte.
Funderingar kring mat - och en del sura uppstötningar och ett stilla tjat
16 oktober 2008
De mest populära texterna
-
Brukar känna mig svulten på kvällen innan jag skall gå och knyta mig.... " Tänk om man skulle ta en runda till kylskåpet??"... Kyl...
-
Att lägga lök på laxen brukar man ju säga, någon gång i alla fall... men vad ända in i Ghenna betyder det... Jag menar: Är det någon fransk ...
-
Jag är en man i mina bästa år som gillar att laga, mat, läsa om mat, läsa om matkonsten och dess utövare. Men det har ni två som läser denna...
-
Den gamle tyske järnkasslern BisterMarkt sade en gång: "Man skall hålla sig undan och icke delta när man lagar korv och skapar lagar...
-
Återger ett mail om mat från ungdomen... Alltnog Gryta à la Dalarö. Jag hittar inte receptet men försöker ändå Storlek på ingredienser är a...
-
Jag skapade fritt i köket. Förmodligen finns hundratals timmar med diverse TV-kockars påverkan av mitt matmedvetande med som en ännu en ingr...
-
Jag tror att jag åt pizza för första gången på hösten 1965… mina morföräldrar hade varit på bilsemestrar i Italien och mormor N hade kanske ...
-
Kantareller, färsk gul lök, bacon, grädde, svartpeppar, dill, färskpotatis, lätt kokta sockerärtor i rikligt saltat vatten samt rårörda ling...
-
Jag älskar varma smörgåsar!!! Och här kommer ett recept som jag googlade fram och hittade på Menyse.com . Croque Monsieur är de varma macko...
-
Då var det färdigsemestrat för i år.... Ullared och en bussresa till Skottland. Jag läste Ian Rankin på bussen för att komma i form, köpte ä...