16 oktober 2008

En trösterik lunch i tider som dessa

Det stormar runt omkring i världen, världens dåliga finanser har kommit ifatt mina egna, känner igen mig.

Jag iakttar det hela från distans.... är inte helt med...

Man får lov att roa sig så gott det går...

TV´n stod på och i en lokal kanal visade en proffskock hur en Frittata lagas, han kunde sitt jobb mycket bra och jag försöker att härma honom, så gott det nu går....

Hmmm....

Resultatet blev mer än lyckat... ätit rätten till lunch vid två tillfällen... Frittata kommer att bli en personlig favorit som jag kommer att äta vid massor av tillfällen.

Detta är min version av Frittata ... en enkel italiensk bondomelett, kanske man kan kalla det också... vet inte så noga.

Recept:

4 ägg
1 skvätt mjölk
Schalottenlök
Skogschampioner
Rucolasallad
Olivolja
Smör
Nymalen vitpeppar
Kycklingfond, tärning, smular ner lite grand
Tabasco
Ost, gärna någon med lite smak

Hacka lök och svamp
Stek i olja och smör
Mal ner vitpeppar direkt från kvarnen
Smula i lite grand kycklingtärning
Stek tills dess att löken blir mjuk

Blanda mjölk, ägg, ost, lite vitpeppar från kvarnen till en jämn smet.

Häll blandning över lök och svamp och låt det steka tills dess att smeten stelnar lite grand, strö rucolasallad över Frittatan... och låt det steka färdigt... bränn inte vid bara...

Nu till problemet.... Försök att vända halva anrättningen över den andra i stekpannan

Hmmm ...

Med lite träning så kommer det att gå bra...

Jag lyckades nästan... en kletig smörja första gången, det blev mycket mindre klet i köket den andra gången... man lär så länge man äter lever... eller hur?

Servera Frittatan genast med några goda tomater.
Häll några droppar Tabasco över och njut.

Jag drack iskall mjölk till detta, 3 %, ingen fegmjölk här inte.

De mest populära texterna