Jag har på allvar börjat jakten mot minskat midjemått...
Jag vet att detta är ett I-lands problem, men för att jag skall känna mig bättre till mods i kristider som dessa kommer jag innan sommaren att gå ner 14 kilo... (det är nästan så att jag tror mig själv...)
Till gymmet bär min färd... promenader minst 60 minuter per dag i raskt tempo... inga sötsaker... ingen läskedryck...
(förutom några Carlsbergs Hof... högst tre stycken per vecka... det får man allt unna sig... iskalla... ja ja jag har nämnt dem förr i denna eminenta blogg... )
Jag skall äta mer grönsaker också... har jag hört..
Men hjälper ovanstående... visst hjälper det! Jag har ju gjort resan mot de smalas och vältränades land förr... vägen är bekant.. lång och fylld med fallgropar... goda gröpper fyllda med grädde och smör... klaffs och tjoffs!!
Det kommer att gå bra ... håll utkik efter vedermödsberättelser samt några smala och inte så smala recept...
Djädrar vad sugen jag blir på en SEMLA!!!
NEJ!!!
Kämpa emot... Djädrar vad jag är sugen på en quinasallad med ett glas kallt kranvatten...
Som sagt:
Kampen har bara börjat och denna gångs skall jag segra ...
Vem behöver väktare mot vikt??
Bra sås reder sig själv...
Va??
Tänker visst bara på mat... trösterikt tillagad..
Ho ho ho!! Mot motionsspåret!!!
Funderingar kring mat - och en del sura uppstötningar och ett stilla tjat
17 februari 2009
De mest populära texterna
-
Brukar känna mig svulten på kvällen innan jag skall gå och knyta mig.... " Tänk om man skulle ta en runda till kylskåpet??"... Kyl...
-
Att lägga lök på laxen brukar man ju säga, någon gång i alla fall... men vad ända in i Ghenna betyder det... Jag menar: Är det någon fransk ...
-
Jag är en man i mina bästa år som gillar att laga, mat, läsa om mat, läsa om matkonsten och dess utövare. Men det har ni två som läser denna...
-
Den gamle tyske järnkasslern BisterMarkt sade en gång: "Man skall hålla sig undan och icke delta när man lagar korv och skapar lagar...
-
Återger ett mail om mat från ungdomen... Alltnog Gryta à la Dalarö. Jag hittar inte receptet men försöker ändå Storlek på ingredienser är a...
-
Jag skapade fritt i köket. Förmodligen finns hundratals timmar med diverse TV-kockars påverkan av mitt matmedvetande med som en ännu en ingr...
-
Jag tror att jag åt pizza för första gången på hösten 1965… mina morföräldrar hade varit på bilsemestrar i Italien och mormor N hade kanske ...
-
Kantareller, färsk gul lök, bacon, grädde, svartpeppar, dill, färskpotatis, lätt kokta sockerärtor i rikligt saltat vatten samt rårörda ling...
-
Jag älskar varma smörgåsar!!! Och här kommer ett recept som jag googlade fram och hittade på Menyse.com . Croque Monsieur är de varma macko...
-
Då var det färdigsemestrat för i år.... Ullared och en bussresa till Skottland. Jag läste Ian Rankin på bussen för att komma i form, köpte ä...