Jag har gått upp i vikt!
Jag erkänner:
Jag har gått upp i vikt!
Det är väl inget att babbla om.
- Äta bör man annars så dör man.
- Äta gör man och ändå så dör man
GI och stenåldersdiet, det finns massor att välja på om man vill tunna ur.
Det är bara att ta för sig av alla de teorier som finns på dietisternas altare.
Tugga maten sakta, laga maten sakta gå ner i vikt sakta...
Men jag vill gå ner i vikt NU!
Jag undrar hur det blir om jag håller mig till det, Gi och Stenåldersdiet menar ajg...räcker det verkligen??
Kanske måste jag också:
- springa av mig några kilon i skogen. (Nu igen!!!)
- äta mindre men oftare (Va???)
Dikt om Vikt... en väldigt haltande sådan... Nåja!!
Grötrim av bästa fullkorns sort!!!
Frukt och grönsaker ger platt platt mage
Ofta jag tänker; Vill ha en mindre storlek på min krage
Hoppas att jag då kommer i några av plaggen,
När jag nu blir tunnare om "maggen"
Men mat är ju mitt allt nu när det blåser snålt och kallt
Finansens kris sätter spår i min dagliga spis
Tröstäter annat än groddar och potäter
Semlor mättar mer och man vill bara av dem ha fler och fler...
Så är det..... Nåja...
Det vara bara ordbehandlaren som löpte amok...
Funderingar kring mat - och en del sura uppstötningar och ett stilla tjat
11 februari 2009
De mest populära texterna
-
Brukar känna mig svulten på kvällen innan jag skall gå och knyta mig.... " Tänk om man skulle ta en runda till kylskåpet??"... Kyl...
-
Att lägga lök på laxen brukar man ju säga, någon gång i alla fall... men vad ända in i Ghenna betyder det... Jag menar: Är det någon fransk ...
-
Jag är en man i mina bästa år som gillar att laga, mat, läsa om mat, läsa om matkonsten och dess utövare. Men det har ni två som läser denna...
-
Den gamle tyske järnkasslern BisterMarkt sade en gång: "Man skall hålla sig undan och icke delta när man lagar korv och skapar lagar...
-
Återger ett mail om mat från ungdomen... Alltnog Gryta à la Dalarö. Jag hittar inte receptet men försöker ändå Storlek på ingredienser är a...
-
Jag skapade fritt i köket. Förmodligen finns hundratals timmar med diverse TV-kockars påverkan av mitt matmedvetande med som en ännu en ingr...
-
Jag tror att jag åt pizza för första gången på hösten 1965… mina morföräldrar hade varit på bilsemestrar i Italien och mormor N hade kanske ...
-
Kantareller, färsk gul lök, bacon, grädde, svartpeppar, dill, färskpotatis, lätt kokta sockerärtor i rikligt saltat vatten samt rårörda ling...
-
Jag älskar varma smörgåsar!!! Och här kommer ett recept som jag googlade fram och hittade på Menyse.com . Croque Monsieur är de varma macko...
-
Då var det färdigsemestrat för i år.... Ullared och en bussresa till Skottland. Jag läste Ian Rankin på bussen för att komma i form, köpte ä...