23 september 2008

Nu har jag ätit raggmunk till lunch!!!

Husmanskost finns bara på arbetarfik numera!!!

Eller har jag helt fel???

Jag älskar husmanskost och speciellt raggmunk med lingon. Det är svårt att hitta matutspisningsställen där RIKTIG raggmunk serveras.

Tips!!!

Åk ut till närmaste industriområde där finns det alltid någon matglad kock som håller den svenska husmanskostens fana högt. Vet inte varför... men det verkar som om arbetare kräfva dessa rätter... eller så är det bara av gammal vana, en svårbruten tradition... det går säkert lika bra med Thaimat... eller???

Men mitt fettinfattade hjärta bankar högt och ljudligt för:



Raggmunk ..... Mums!!!

Här kommer ett recept snott från ARLA.

Knaperstekta raggmunkar med lingonsylt och ett glas mjölk - en riktig höjdare!

Ingredienser
4 port
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
800 g fast potatis
smör

Till servering:
400 g rimmat sidfläsk
lingonsylt

Gör så här:

Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet.
Vispa ner resten av mjölken samt ägget.
Skala potatisen och riv den grovt direkt ner i äggsmeten.
Smält lite smör i en stekpanna så att det blir ljusgult.
Klicka och bred ut smeten i stekpannan.
Beräkna ca 1/2 dl smet per raggmunk.
Stek raggmunkarna någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
Stek fläsket.
Servera raggmunkarna med fläsk, lingonsylt och rårivna morötter


Källa: Recept på Raggmunk

De mest populära texterna