I matkön är vi alla lika!
Eddie Izzard i högform!!!
Recept: Penne all'arrabiata
Om Eddie Izzard:
Eddie Izzard, född 7 februari 1962 i Aden i dåvarande Sydjemen (nuv. Jemen), är en brittisk komiker. Kallad världens roligaste man. Han föddes i Aden i dåvarande Sydjemen men är uppväxt i bland annat Belfast i Nordirland, Skewen i West Glamorgan, Wales och i Bexhill-on-Sea i East Sussex.
Eddie Izzard, som ofta uppträder i kvinnokläder, började som ståupp-komiker i Londons West End, men fyller numera nästan alla teatrar han bokas i.
Hans humor är ganska bred, men för att vara komiker talar han om ganska tunga saker: folkmord, Gud och religion, historia, filosofi och förvånande nog en gång om Venndiagram samt naturligtvis hur det är att vara transvestit. Just det faktum att han väljer dessa ämnen och på så vis respekterar åhöraren kan vara en
förklaring till hans popularitet.
Ofta är historierna han berättar hämtade från historiska händelser och personerna vävs in bland moderna företeelser.
Izzard spelar ofta upp en dialog med personer ofta hämtade från klassisk litteratur och utnyttjar ett brilliant dramaturgiskt grepp, han visar tydligt med huvudvridningar vilken person som säger vad. Det bidrar till att scenen som spelas upp blir väldigt levande.
Enligt Izzard skrattar vi åt samma saker i hela världen, andra komiker tror inte det förhåller sig på det viset. Izzards föreställningar är ett lopp genom olika ämnen och han återvänder till skämt som förekom långt tidigare i föreställningen och väver in dessa i nya historier.
Fakta om Eddie Izzard är hämtad från Wikipedia
Funderingar kring mat - och en del sura uppstötningar och ett stilla tjat
19 september 2008
De mest populära texterna
-
Brukar känna mig svulten på kvällen innan jag skall gå och knyta mig.... " Tänk om man skulle ta en runda till kylskåpet??"... Kyl...
-
Att lägga lök på laxen brukar man ju säga, någon gång i alla fall... men vad ända in i Ghenna betyder det... Jag menar: Är det någon fransk ...
-
Jag är en man i mina bästa år som gillar att laga, mat, läsa om mat, läsa om matkonsten och dess utövare. Men det har ni två som läser denna...
-
Den gamle tyske järnkasslern BisterMarkt sade en gång: "Man skall hålla sig undan och icke delta när man lagar korv och skapar lagar...
-
Återger ett mail om mat från ungdomen... Alltnog Gryta à la Dalarö. Jag hittar inte receptet men försöker ändå Storlek på ingredienser är a...
-
Jag skapade fritt i köket. Förmodligen finns hundratals timmar med diverse TV-kockars påverkan av mitt matmedvetande med som en ännu en ingr...
-
Jag tror att jag åt pizza för första gången på hösten 1965… mina morföräldrar hade varit på bilsemestrar i Italien och mormor N hade kanske ...
-
Kantareller, färsk gul lök, bacon, grädde, svartpeppar, dill, färskpotatis, lätt kokta sockerärtor i rikligt saltat vatten samt rårörda ling...
-
Jag älskar varma smörgåsar!!! Och här kommer ett recept som jag googlade fram och hittade på Menyse.com . Croque Monsieur är de varma macko...
-
Då var det färdigsemestrat för i år.... Ullared och en bussresa till Skottland. Jag läste Ian Rankin på bussen för att komma i form, köpte ä...