Resan till södern gick genom de östra delarna av Tyskland, det är dött och öde i östra Tyskland, 1,3 miljoner har flyttat västerut, många lägenheter står tomma i de många förbipasserade städerna, de stålgrå bostadshusen från sent fyrtiotal är kalla och betongtunga, fönstren är svarta, ingen bor där numera. Wittenberg och Dessau.... hotellets mat serverades av personal med påklistrade uppgivna leenden...
Det måste finnas ett sätt att få denna dela av vårt Europa att blomstra igen... men jag vet inget alls, inget om hur man skall förmå människor att le igen, börja tro igen... jag är ju i samma situation.
Jag har inget att bidra med, kan bara se på...
Maten på hotellen i de östtyska städerna som besöktes var konstgjord, smaklös ... men vad kan man mer begära, det råder stor uppgivenhet i gamla öst... Men ölen smakar gott och man sover gott i östtyska sängar.
Jag och några ur ressällskapet såg några intressanta formationer på natthimmeln över Wittenberg, de flygande föremålen formade sneda rektanglar. De flög ganska lågt, de flög sakta, inget motorljud hördes... Hmmm?? Nåja... jag har absolut ingen aning om vad det kan ha varit och hade jag varit yngre hade jag sprungit och sökt skydd men nu stod jag bara kvar och slötittade.... jag skiter i er... djävla marsianer!!!
Alperna bara står där, de reser sig rakt upp ur marken i södra Bayern, man häpnar varje gång!!! Varje gång!!! Käften går inte att stänga, den är vidöppen av häpenhet....
"Åh denna vackerhet!!", som en i av ressällskapet sa...
Jag tror jag förstår vad man menar... man finner inte några ord för denna magnifika syn som möter en i södra Bayern.... det är lite skrämmande också....
Fan!! Afrika har ju kört rakt in i stackars Europa... vilken djävla smäll det måste ha varit!!!
Väl framme i Sydtyrolen avnjöts en fyra rätters måltid... mycket vällagat, mycket gott... blandning mellan Italien, Österrike...
Vi fick inledningsvis en pastarätt... med en himmelsk tomatsås, en sås värd att ha ihjäl folk för.... mmmmmmmm!!!
Pastan följdes av en mycket välsmakande sparrissoppa.... jag får tårar i ögonen...
Efter soppan: Huvudrätten.... Osso Bucco... märgen, såsen, salvian... allt smakande underbart!!!
Fyrverkeri: Tiramisu.... en förträffligt god efterrätt!!!
FULLBORDAN.... suck... suck... stön!!
Till detta: Jag drack sydtyrolskt vin av druvan Cabernet... mednedsköljt med väl avkylt mineralvatten...
Vilken måltid!
Jag befinner mig fortfarande i chock!
Detta upprepades i hela sju kvällar i rad.... Jajamensan!!!
Om det finns ett Paradis att komma till hoppas jag att kockarna på hotellet får evighetsplacering i köket.
Jag måste kanske börja tänka på att bli god??? .... så man kommer in menar jag...
Vandring i Alperna är ett annat kapitel.... men jag kan tillstå:
Jag är helt och hållet bergtagen numera... hoppas på ett snart återseende, snart mycket snart...
Förbannar mig dock:
Varför fortsatte jag inte med att läsa tyska... det kanske inte är försent ännu???
Hmmm ... förövrigt undrar jag en smula dämpat...
Vad händer nu i höst???
Jag hukar, men själen äter fortfarande Osso Bucco... mmmmm!!!
Funderingar kring mat - och en del sura uppstötningar och ett stilla tjat
8 augusti 2008
De mest populära texterna
-
Brukar känna mig svulten på kvällen innan jag skall gå och knyta mig.... " Tänk om man skulle ta en runda till kylskåpet??"... Kyl...
-
Att lägga lök på laxen brukar man ju säga, någon gång i alla fall... men vad ända in i Ghenna betyder det... Jag menar: Är det någon fransk ...
-
Jag är en man i mina bästa år som gillar att laga, mat, läsa om mat, läsa om matkonsten och dess utövare. Men det har ni två som läser denna...
-
Den gamle tyske järnkasslern BisterMarkt sade en gång: "Man skall hålla sig undan och icke delta när man lagar korv och skapar lagar...
-
Återger ett mail om mat från ungdomen... Alltnog Gryta à la Dalarö. Jag hittar inte receptet men försöker ändå Storlek på ingredienser är a...
-
Jag skapade fritt i köket. Förmodligen finns hundratals timmar med diverse TV-kockars påverkan av mitt matmedvetande med som en ännu en ingr...
-
Jag tror att jag åt pizza för första gången på hösten 1965… mina morföräldrar hade varit på bilsemestrar i Italien och mormor N hade kanske ...
-
Kantareller, färsk gul lök, bacon, grädde, svartpeppar, dill, färskpotatis, lätt kokta sockerärtor i rikligt saltat vatten samt rårörda ling...
-
Jag älskar varma smörgåsar!!! Och här kommer ett recept som jag googlade fram och hittade på Menyse.com . Croque Monsieur är de varma macko...
-
Då var det färdigsemestrat för i år.... Ullared och en bussresa till Skottland. Jag läste Ian Rankin på bussen för att komma i form, köpte ä...