Midsommar: En tid att längta till!
Midsommar utan sill å potatis är en svår tanke att tänka, men den dagen kommer säkert den också och jag ser inte fram mot den precis. Sillen skall vara Matjessill från Abba Seafood.
Potatisen skall inte vara för blöt och dillen skall rikligt tilltagen så att potatiskoket luktar sommar i hela bostaden.
Klippt gräslök och hackad rödlök samt en tre deciliter gräddfil från Arla.
Jädrar... snålvattnet rinner i käften!!
Snaps: Absolut Vodka
Öl: Carlsbergs Hof
Drycken serveras absolut skitkall!
Hårt bröd och Västerbottenost....
Hmmm?? Några små rädisor får också vara med eller hur?
Och till avslutning: Jordgubbar med lite socker och vispad grädde!!
Snart de riktiga gubbarna här, röda söta saftiga bär. De svenska jordgubbarna är godast eller är de verkligen det?
Inbillar man sig det bara?
Jag köper endast jordgubbar som ligger i kartonger med Finnerödjas stämplar på och varför gör jag det? Är jag go i huvve eller... förmodligen!!!
Det är ju ändå inte riktigt säkert att jordgubbarna kommer från Finnerödja, det kan vara fulgubbar från någon annan del av vårt avlånga land eller hu hemska tanke: Tänk om det är jordgubbar från något grannland.
Man kanske sitter och äter en jordgubbe och tycker att den är underbart god och så är den från Danmark?? Va fan!! Från Danmark! Det stod ju Finnerödja på kartongen och Finnerödja ligger inte i Danmark.
Men det är något som man aldrig får riktigt reda på!! Vi är alla lurade, alltid!!
Man kanske skall stilla sitt konservativa sinne för sin kärlek till klart geografiskt avgränsade jordgubbar. Jag menar: Tänk om det finns jordgubbar som smakar lika gott och kanske ännu godare från Värmland???
Hmmm??? Detta tåls att tänka på, en rejäl funderare bör man lägga på detta.
(mummel, mummel, mummel.... tänk, tänk, tänk...)
Nu har jag tänkt klart! "Finnerödja rules OK!!!" Du skall inga andra jordgubbar hava jämte dig!!!
Hoppas att sommaren blir lugn och behaglig, semester, pocketböcker skrivna av Arto Paasilinna och annat som hör till den kontemplativa blomstertid som nu nalkas.
Lev väl... det löser sig alltid på det allra bästa sätt... någon gång i alla fall
Funderingar kring mat - och en del sura uppstötningar och ett stilla tjat
3 juni 2008
De mest populära texterna
-
Brukar känna mig svulten på kvällen innan jag skall gå och knyta mig.... " Tänk om man skulle ta en runda till kylskåpet??"... Kyl...
-
Att lägga lök på laxen brukar man ju säga, någon gång i alla fall... men vad ända in i Ghenna betyder det... Jag menar: Är det någon fransk ...
-
Jag är en man i mina bästa år som gillar att laga, mat, läsa om mat, läsa om matkonsten och dess utövare. Men det har ni två som läser denna...
-
Den gamle tyske järnkasslern BisterMarkt sade en gång: "Man skall hålla sig undan och icke delta när man lagar korv och skapar lagar...
-
Återger ett mail om mat från ungdomen... Alltnog Gryta à la Dalarö. Jag hittar inte receptet men försöker ändå Storlek på ingredienser är a...
-
Jag skapade fritt i köket. Förmodligen finns hundratals timmar med diverse TV-kockars påverkan av mitt matmedvetande med som en ännu en ingr...
-
Jag tror att jag åt pizza för första gången på hösten 1965… mina morföräldrar hade varit på bilsemestrar i Italien och mormor N hade kanske ...
-
Kantareller, färsk gul lök, bacon, grädde, svartpeppar, dill, färskpotatis, lätt kokta sockerärtor i rikligt saltat vatten samt rårörda ling...
-
Jag älskar varma smörgåsar!!! Och här kommer ett recept som jag googlade fram och hittade på Menyse.com . Croque Monsieur är de varma macko...
-
Då var det färdigsemestrat för i år.... Ullared och en bussresa till Skottland. Jag läste Ian Rankin på bussen för att komma i form, köpte ä...