14 november 2007

Gott för Gotti?

Maffian i USA är ett förskräckligt sällskap som mördar, skjuter, stjäl, langar, ljuger och står i. Men god mat tycks vara något ställs fram till dessa samhällets störda pelare. Här kommer ett recept på en mycket god tomatsås som jag lagat mer än en gång. Man stinker av vitlök efter intagandet, men det är det värt. Receptet är ursprungligen hämtat ur The mafia cookbook av Joe Lanuzzi, själv hittade jag det i Jonas Hugosons förträffliga Pocket Kokboken.

Jag har ändrat lite grand i receptet på grund av de erfarenheter jag skaffade mig under de första koken.

Enkel tomatsås som dög åt maffian

2 portioner

1 msk olivolja
1 klyfta vitlök
1 burk hela tomater
1 krm vitlökspulver
½ krm senapspulver gärna Colemans
½ krm peppar
1 msk basilika, (jag använder rikligt med färsk basilika)
½ tärning hönsbuljong
Spagetti


Hetta upp olivoljan i en tjockbottnad kastrull och lägg i en finhackad vitlöksklyfta. Fräs löken tills den blir genomskinlig UTAN att få färg.

Hacka tomaterna och tillsätt dem i kastrullen. Låt puttra i, rör om några gånger under tiden.
Strö över vitlöks- och senapspulver, peppar och basilika.
Häll i 2 dl vatten och smula ner buljongtärningen

Låt tomatsåsen sjuda på SVAG värme i 30 minuter.
Rör runt i såsen med jämna mellanrum.

Ät tomatsåsen med valfri spagetti och NJUT!

Strö lite parmesanost över anrättningen och närmare Nirvana kan man inte komma, en som vet.

Jag längtar till Italien där citroner växa upp på strand…tralalala.”

De mest populära texterna