Maffian i USA är ett förskräckligt sällskap som mördar, skjuter, stjäl, langar, ljuger och står i. Men god mat tycks vara något ställs fram till dessa samhällets störda pelare. Här kommer ett recept på en mycket god tomatsås som jag lagat mer än en gång. Man stinker av vitlök efter intagandet, men det är det värt. Receptet är ursprungligen hämtat ur The mafia cookbook av Joe Lanuzzi, själv hittade jag det i Jonas Hugosons förträffliga Pocket Kokboken.
Jag har ändrat lite grand i receptet på grund av de erfarenheter jag skaffade mig under de första koken.
Enkel tomatsås som dög åt maffian
2 portioner
1 msk olivolja
1 klyfta vitlök
1 burk hela tomater
1 krm vitlökspulver
½ krm senapspulver gärna Colemans
½ krm peppar
1 msk basilika, (jag använder rikligt med färsk basilika)
½ tärning hönsbuljong
Spagetti
Hetta upp olivoljan i en tjockbottnad kastrull och lägg i en finhackad vitlöksklyfta. Fräs löken tills den blir genomskinlig UTAN att få färg.
Hacka tomaterna och tillsätt dem i kastrullen. Låt puttra i, rör om några gånger under tiden.
Strö över vitlöks- och senapspulver, peppar och basilika.
Häll i 2 dl vatten och smula ner buljongtärningen
Låt tomatsåsen sjuda på SVAG värme i 30 minuter.
Rör runt i såsen med jämna mellanrum.
Ät tomatsåsen med valfri spagetti och NJUT!
Strö lite parmesanost över anrättningen och närmare Nirvana kan man inte komma, en som vet.
”Jag längtar till Italien där citroner växa upp på strand…tralalala.”
Funderingar kring mat - och en del sura uppstötningar och ett stilla tjat
14 november 2007
Gott för Gotti?
De mest populära texterna
-
Brukar känna mig svulten på kvällen innan jag skall gå och knyta mig.... " Tänk om man skulle ta en runda till kylskåpet??"... Kyl...
-
Att lägga lök på laxen brukar man ju säga, någon gång i alla fall... men vad ända in i Ghenna betyder det... Jag menar: Är det någon fransk ...
-
Jag är en man i mina bästa år som gillar att laga, mat, läsa om mat, läsa om matkonsten och dess utövare. Men det har ni två som läser denna...
-
Den gamle tyske järnkasslern BisterMarkt sade en gång: "Man skall hålla sig undan och icke delta när man lagar korv och skapar lagar...
-
Återger ett mail om mat från ungdomen... Alltnog Gryta à la Dalarö. Jag hittar inte receptet men försöker ändå Storlek på ingredienser är a...
-
Jag skapade fritt i köket. Förmodligen finns hundratals timmar med diverse TV-kockars påverkan av mitt matmedvetande med som en ännu en ingr...
-
Jag tror att jag åt pizza för första gången på hösten 1965… mina morföräldrar hade varit på bilsemestrar i Italien och mormor N hade kanske ...
-
Kantareller, färsk gul lök, bacon, grädde, svartpeppar, dill, färskpotatis, lätt kokta sockerärtor i rikligt saltat vatten samt rårörda ling...
-
Jag älskar varma smörgåsar!!! Och här kommer ett recept som jag googlade fram och hittade på Menyse.com . Croque Monsieur är de varma macko...
-
Då var det färdigsemestrat för i år.... Ullared och en bussresa till Skottland. Jag läste Ian Rankin på bussen för att komma i form, köpte ä...