Nu är det ett nytt liv som hägrar bakom hörnet. Nya utmaningar, uppsägningen kanske är det bästa som hänt mig, börjar att känna tillförsikt.
Matlagning är fortfarande nummer ett i livet.
Tore Wretman "född 7 maj 1916 i Stockholm, död 13 februari 2003 i Mougins, Provence, var en svensk restaurangman, hovtraktör 1963, fil. hedersdoktor 1986, professors namn 2000. Gift med Meg Westergren, far till Fredrik Wretman.
Grundare av Gastronomiska akademien och innehavare av dess tallrik n:o 9 och genom decennier känd för sitt värnande om den svenska husmanskosten. Efter långa läroår började Wretman sin karriär genom att köpa restaurang Riche i Stockholm och där börja driva en för Sverige helt ny restaurangpolitik.
Pain Riche var Tore Wretmans version av den franska baguetten som introducerades för stockholmarna på just restaurang Riche. Tores variant pryddes av vallmofrön".
Snott från Wikipedia
Funderingar kring mat - och en del sura uppstötningar och ett stilla tjat
6 september 2007
De mest populära texterna
-
Brukar känna mig svulten på kvällen innan jag skall gå och knyta mig.... " Tänk om man skulle ta en runda till kylskåpet??"... Kyl...
-
Att lägga lök på laxen brukar man ju säga, någon gång i alla fall... men vad ända in i Ghenna betyder det... Jag menar: Är det någon fransk ...
-
Jag är en man i mina bästa år som gillar att laga, mat, läsa om mat, läsa om matkonsten och dess utövare. Men det har ni två som läser denna...
-
Den gamle tyske järnkasslern BisterMarkt sade en gång: "Man skall hålla sig undan och icke delta när man lagar korv och skapar lagar...
-
Återger ett mail om mat från ungdomen... Alltnog Gryta à la Dalarö. Jag hittar inte receptet men försöker ändå Storlek på ingredienser är a...
-
Jag skapade fritt i köket. Förmodligen finns hundratals timmar med diverse TV-kockars påverkan av mitt matmedvetande med som en ännu en ingr...
-
Jag tror att jag åt pizza för första gången på hösten 1965… mina morföräldrar hade varit på bilsemestrar i Italien och mormor N hade kanske ...
-
Kantareller, färsk gul lök, bacon, grädde, svartpeppar, dill, färskpotatis, lätt kokta sockerärtor i rikligt saltat vatten samt rårörda ling...
-
Jag älskar varma smörgåsar!!! Och här kommer ett recept som jag googlade fram och hittade på Menyse.com . Croque Monsieur är de varma macko...
-
Då var det färdigsemestrat för i år.... Ullared och en bussresa till Skottland. Jag läste Ian Rankin på bussen för att komma i form, köpte ä...