Jag har hunnit med att fylla jämt!! Och när man fyller jämt kan man åka bort, önskan fanns kanske att få besöka Abbey Road i London, men se det gick inte hem. Thailand skulle man fylla jämt i, så kan det gå..... Maten är alldeles underbar ... Vill gärna äta thailändsk mat ofta och mycket. Jag har börjat att laga thailändsk mat, det är lite klurigt att woka och att smaksätta... men det blir bara bättre och bättre.
Kyckling med cashewnötter:
Ingredienser
4 port.
500 g kycklingfilé
3 st vårlökar
200 g champinjoner
1 bit färsk ingefära
1-2 msk olja
75 g cashewnötter
2 dl kycklingbuljong
3 msk maizenaredning för bruna såser
Marinad:
4 msk sojasås
4 msk risvin....matvin
2 msk olja
1 krm svartpeppar
1. Blanda samman marinaden.
Skär kycklingfilén i bitar om 2-3 cm
Skölj och finstrimla löken
Skölj, putsa och skiva svampen
Skala och hacka ingefäran
2. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok
Bryn nötterna tills de är gyllenbruna, var försiktigt, detta gör snabbt, lätt att nötterna bränns vid. Ta upp köttet ur marinaden, låt det rinna av, spara marinaden
Bryn köttet, lite i taget ca 1 min. Lägg upp på ett fat håll varmt
3. Hetta upp resten av oljan, fräs lök och ingefära i ca 2 min under omröring. Tillsätt svampen och låt fräsa någon minut
4. Blanda samman marinad, buljong och maizenaredning och häll i pannan med lök, ingefära och svamp, koka upp och blanda ner köttet och nötterna, smaka av, eventuellt krydda mera
Smaklig spis!!!!
Funderingar kring mat - och en del sura uppstötningar och ett stilla tjat
28 juni 2007
De mest populära texterna
-
Brukar känna mig svulten på kvällen innan jag skall gå och knyta mig.... " Tänk om man skulle ta en runda till kylskåpet??"... Kyl...
-
Att lägga lök på laxen brukar man ju säga, någon gång i alla fall... men vad ända in i Ghenna betyder det... Jag menar: Är det någon fransk ...
-
Jag är en man i mina bästa år som gillar att laga, mat, läsa om mat, läsa om matkonsten och dess utövare. Men det har ni två som läser denna...
-
Den gamle tyske järnkasslern BisterMarkt sade en gång: "Man skall hålla sig undan och icke delta när man lagar korv och skapar lagar...
-
Återger ett mail om mat från ungdomen... Alltnog Gryta à la Dalarö. Jag hittar inte receptet men försöker ändå Storlek på ingredienser är a...
-
Jag skapade fritt i köket. Förmodligen finns hundratals timmar med diverse TV-kockars påverkan av mitt matmedvetande med som en ännu en ingr...
-
Jag tror att jag åt pizza för första gången på hösten 1965… mina morföräldrar hade varit på bilsemestrar i Italien och mormor N hade kanske ...
-
Kantareller, färsk gul lök, bacon, grädde, svartpeppar, dill, färskpotatis, lätt kokta sockerärtor i rikligt saltat vatten samt rårörda ling...
-
Jag älskar varma smörgåsar!!! Och här kommer ett recept som jag googlade fram och hittade på Menyse.com . Croque Monsieur är de varma macko...
-
Då var det färdigsemestrat för i år.... Ullared och en bussresa till Skottland. Jag läste Ian Rankin på bussen för att komma i form, köpte ä...