28 juni 2007

I Thailand är maten djädrigt god!!!

Jag har hunnit med att fylla jämt!! Och när man fyller jämt kan man åka bort, önskan fanns kanske att få besöka Abbey Road i London, men se det gick inte hem. Thailand skulle man fylla jämt i, så kan det gå..... Maten är alldeles underbar ... Vill gärna äta thailändsk mat ofta och mycket. Jag har börjat att laga thailändsk mat, det är lite klurigt att woka och att smaksätta... men det blir bara bättre och bättre.

Kyckling med cashewnötter:

Ingredienser
4 port.
500 g kycklingfilé
3 st vårlökar
200 g champinjoner
1 bit färsk ingefära
1-2 msk olja
75 g cashewnötter
2 dl kycklingbuljong
3 msk maizenaredning för bruna såser

Marinad:

4 msk sojasås
4 msk risvin....matvin
2 msk olja
1 krm svartpeppar

1. Blanda samman marinaden.
Skär kycklingfilén i bitar om 2-3 cm
Skölj och finstrimla löken
Skölj, putsa och skiva svampen
Skala och hacka ingefäran

2. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok
Bryn nötterna tills de är gyllenbruna, var försiktigt, detta gör snabbt, lätt att nötterna bränns vid. Ta upp köttet ur marinaden, låt det rinna av, spara marinaden
Bryn köttet, lite i taget ca 1 min. Lägg upp på ett fat håll varmt

3.
Hetta upp resten av oljan, fräs lök och ingefära i ca 2 min under omröring. Tillsätt svampen och låt fräsa någon minut

4.
Blanda samman marinad, buljong och maizenaredning och häll i pannan med lök, ingefära och svamp, koka upp och blanda ner köttet och nötterna, smaka av, eventuellt krydda mera

Smaklig spis!!!!

De mest populära texterna