1981 styrdes kosan till Filipinerna, vi som reste var två skära vettskrämda grabbar några år över 20 som reste i 30 timmar till andra sidan jordklotet. Efter att ha botat det värsta av kulturchocken acklimatiserade vi oss till nya bekanta såsom ödlor, spindlar, myror, råttor, kackerlackor och skumma taxichaufförer m.m.
Fega var vi och åt på Pizza Hut den första tiden men efter hand började frestelserna att hopa sig bland matstånden. Manila är en djevligt stor stad med stora sociala skillnader, där folk lever bokstavligen av vad soptippen "Smokey Mountain" har att erbjuda.
Att vi är skyddade i vår del av klotet det är väl det första som man blir medveten om när man träffar på tiggare med utskurna tungor som försöker att få ihop en slant. Vi hörde historier om att tiggarna var kontrollerade av maffian och att efter en dags tiggande så var de utskurna tungornas ägare lika fattiga som innan man började att tigga.
De skrämda skära grabbarna med "pointed noses" reste runt, badade på badstrand i knivstickarprovinsen. Drack öl, fotograferades av fnittriga småflickor som skrattade sig fördärvade över vandrande fyrtorn.
Hungriga som vi var beställdes biff.
Biffen smakade mycket sött.
Hmmm marinad??
Biffen var mycket god, mer öl dracks....
Väl tillbaka i Manilla beskrevs måltiden, Biff!! Mums... men köttet smakade mycket sött??
Information: "Ni kan ha ätit av människans bästa vän!!"
Vi ryggade tillbaka, blev förskräckta.... frågade: "Vi visste inte att en ölback kunde smaka så sött?"
Funderingar kring mat - och en del sura uppstötningar och ett stilla tjat
11 maj 2007
De mest populära texterna
-
Brukar känna mig svulten på kvällen innan jag skall gå och knyta mig.... " Tänk om man skulle ta en runda till kylskåpet??"... Kyl...
-
Att lägga lök på laxen brukar man ju säga, någon gång i alla fall... men vad ända in i Ghenna betyder det... Jag menar: Är det någon fransk ...
-
Jag är en man i mina bästa år som gillar att laga, mat, läsa om mat, läsa om matkonsten och dess utövare. Men det har ni två som läser denna...
-
Den gamle tyske järnkasslern BisterMarkt sade en gång: "Man skall hålla sig undan och icke delta när man lagar korv och skapar lagar...
-
Återger ett mail om mat från ungdomen... Alltnog Gryta à la Dalarö. Jag hittar inte receptet men försöker ändå Storlek på ingredienser är a...
-
Jag skapade fritt i köket. Förmodligen finns hundratals timmar med diverse TV-kockars påverkan av mitt matmedvetande med som en ännu en ingr...
-
Jag tror att jag åt pizza för första gången på hösten 1965… mina morföräldrar hade varit på bilsemestrar i Italien och mormor N hade kanske ...
-
Kantareller, färsk gul lök, bacon, grädde, svartpeppar, dill, färskpotatis, lätt kokta sockerärtor i rikligt saltat vatten samt rårörda ling...
-
Jag älskar varma smörgåsar!!! Och här kommer ett recept som jag googlade fram och hittade på Menyse.com . Croque Monsieur är de varma macko...
-
Då var det färdigsemestrat för i år.... Ullared och en bussresa till Skottland. Jag läste Ian Rankin på bussen för att komma i form, köpte ä...