Att hålla vikten är ju ingen smal sak, det väl bara att hålla igen på intaget av föda, tänka på vad man är samt motionera bort allt som kroppen inte behöver.
Om man inte rör på sig blir det som man inte behöver kvar, som ett litet påminnande lager om goda dagar med fryntligt intag av godsaker, som man ändå inte hade någon som helst nytta av.
Kroppen är lite konstig på det sättet, inte särskilt modern menar jag, ingen som helst självreglerande automatik vad gällande balans på storlek.
Borde inte kroppen själv säga stopp när den börjar bli lite väl stor?
Kan man inte bara utveckla Mäniskan version 2.003, det vill säga den uppgraderade versionen av skapelsens och utvecklings krona, som lever ett smalt, snyggt och vältränat liv i cirka 165 år...
Fan de vore ju bra... pension i hundra år!!!
Undrar vad Riksdag och Regeringen säger om detta?
Pensionsåldern kommer med alla säkerhet att flyttas fram till den dag då man fyller 145 år och inte en dag tidigare...
Då blir det inget tjat om att: "Det är vi som är unga som skall ta över samhället"... för det kommer då att finnas djävligt många fler människor i medelåldern...
Föressten: Medelåldern? Då skulle man bli medelålders först när man fyllt 110... Jösses!
Jag undrar också hur många ton isterband man kommer att tugga i sig under ett 165-årigt liv? Det vill nog ingen veta...
Nu skall jag lag mig lunch: Det blir sill och potatis!!
Sill och potatis något som är mycket gott att äta. Det skall vara rikligt med gräslök, rödlök, hårt bröd med västerbottenost samt en bytta gräddfil och en djädrigt kall Carlsberg Hof till detta... det fuktar sig redan i gommen!!!
(Hmmm? Det här har jag skrivit om tidigare... en återkommande text varje sommar... men det är ju så gott!!)
Hoppas Er sommar fortfarande är en bra sommar...
Funderingar kring mat - och en del sura uppstötningar och ett stilla tjat
De mest populära texterna
-
Brukar känna mig svulten på kvällen innan jag skall gå och knyta mig.... " Tänk om man skulle ta en runda till kylskåpet??"... Kyl...
-
Att lägga lök på laxen brukar man ju säga, någon gång i alla fall... men vad ända in i Ghenna betyder det... Jag menar: Är det någon fransk ...
-
Jag är en man i mina bästa år som gillar att laga, mat, läsa om mat, läsa om matkonsten och dess utövare. Men det har ni två som läser denna...
-
Den gamle tyske järnkasslern BisterMarkt sade en gång: "Man skall hålla sig undan och icke delta när man lagar korv och skapar lagar...
-
Återger ett mail om mat från ungdomen... Alltnog Gryta à la Dalarö. Jag hittar inte receptet men försöker ändå Storlek på ingredienser är a...
-
Jag skapade fritt i köket. Förmodligen finns hundratals timmar med diverse TV-kockars påverkan av mitt matmedvetande med som en ännu en ingr...
-
Jag tror att jag åt pizza för första gången på hösten 1965… mina morföräldrar hade varit på bilsemestrar i Italien och mormor N hade kanske ...
-
Kantareller, färsk gul lök, bacon, grädde, svartpeppar, dill, färskpotatis, lätt kokta sockerärtor i rikligt saltat vatten samt rårörda ling...
-
Jag älskar varma smörgåsar!!! Och här kommer ett recept som jag googlade fram och hittade på Menyse.com . Croque Monsieur är de varma macko...
-
Då var det färdigsemestrat för i år.... Ullared och en bussresa till Skottland. Jag läste Ian Rankin på bussen för att komma i form, köpte ä...