Hittade ett översänt recept i min samling...
Janssons Frestelse på mitt sätt (enkelt)
Skala och strimla potatisen i tändstickssmala stavar och lägg ett tjockt lager i botten på en c:a 10 cm hög for diameter 24 ungefär.
Skala och skiva gul lök i lövtunna skivor och lägg ett heltäckande lager över potatisen (snåla inte)
Rensa och filea ansjovisen (tänk strömmingsflundra) och lägg ett heltäckande lager över löken
Lägg på ytterligare ett lager fint strimlad potatis
Avsluta med att hälla över ansjovisspad och vispgrädde (40 %)
Grädden bör täcka minst c:a 2/3 av innehållet i formen.
Grädda i 200 grader i c:a 1 timma. Bäst är att känna med en sticka
Lägg över aluminiumfolie mot slutet för att förhindra alltför bränd yta men Jansson måste få färg
Använd stora potatisar och lökar så går det fortare.
Jansson är alltid Jansson... En liten Hof från Carlsberg passar fint till denna anrättning
Funderingar kring mat - och en del sura uppstötningar och ett stilla tjat
20 juli 2009
De mest populära texterna
-
Brukar känna mig svulten på kvällen innan jag skall gå och knyta mig.... " Tänk om man skulle ta en runda till kylskåpet??"... Kyl...
-
Att lägga lök på laxen brukar man ju säga, någon gång i alla fall... men vad ända in i Ghenna betyder det... Jag menar: Är det någon fransk ...
-
Jag är en man i mina bästa år som gillar att laga, mat, läsa om mat, läsa om matkonsten och dess utövare. Men det har ni två som läser denna...
-
Den gamle tyske järnkasslern BisterMarkt sade en gång: "Man skall hålla sig undan och icke delta när man lagar korv och skapar lagar...
-
Återger ett mail om mat från ungdomen... Alltnog Gryta à la Dalarö. Jag hittar inte receptet men försöker ändå Storlek på ingredienser är a...
-
Jag skapade fritt i köket. Förmodligen finns hundratals timmar med diverse TV-kockars påverkan av mitt matmedvetande med som en ännu en ingr...
-
Jag tror att jag åt pizza för första gången på hösten 1965… mina morföräldrar hade varit på bilsemestrar i Italien och mormor N hade kanske ...
-
Kantareller, färsk gul lök, bacon, grädde, svartpeppar, dill, färskpotatis, lätt kokta sockerärtor i rikligt saltat vatten samt rårörda ling...
-
Jag älskar varma smörgåsar!!! Och här kommer ett recept som jag googlade fram och hittade på Menyse.com . Croque Monsieur är de varma macko...
-
Då var det färdigsemestrat för i år.... Ullared och en bussresa till Skottland. Jag läste Ian Rankin på bussen för att komma i form, köpte ä...