Vals om sommaren
Nu är den förbannade sommaren här,
en obeskrivlig plåga.
Svettig och dammig och slö och tvär,
torteras jag av sol.
Hur sommarn kan vara så populär,
det är för mig en fråga.
Jag pustar och flåsar med stort besvär
bland sippor och viol.
Fan vad jag plågas och lider,
huden är rödbränd och svider.
Svedan är värst bak på ryggen.
När solen gått bort kommer myggen.
På dagarna får jag sviter
av småkryp som stinger och biter,
spyflugor, humlor och bromsar och myror och getingar.
Törsten är olidlig, ölet ljumt
och maten står och surnar.
Sommarn som skalderna jämt berömt
får gärna bli till höst.
Blekfeta kärringar på var strand
är gnälliga och sura
på ungar som bråkar och kastar sand
och spiller saft och glass.
Vi badar i avloppsbrunt vatten,
får maskrosor uti rabatten.
Luften den stinker utav tjära,
vad mer kan Carl-Anton begära.
Om jag ligger i solen och lurar
väcks jag av åska och skurar.
Drömmen vi drömde om sommarn i vintras
var alltför falsk.
/ Bengt Sändh
Funderingar kring mat - och en del sura uppstötningar och ett stilla tjat
1 juni 2009
De mest populära texterna
-
Brukar känna mig svulten på kvällen innan jag skall gå och knyta mig.... " Tänk om man skulle ta en runda till kylskåpet??"... Kyl...
-
Att lägga lök på laxen brukar man ju säga, någon gång i alla fall... men vad ända in i Ghenna betyder det... Jag menar: Är det någon fransk ...
-
Jag är en man i mina bästa år som gillar att laga, mat, läsa om mat, läsa om matkonsten och dess utövare. Men det har ni två som läser denna...
-
Den gamle tyske järnkasslern BisterMarkt sade en gång: "Man skall hålla sig undan och icke delta när man lagar korv och skapar lagar...
-
Återger ett mail om mat från ungdomen... Alltnog Gryta à la Dalarö. Jag hittar inte receptet men försöker ändå Storlek på ingredienser är a...
-
Jag skapade fritt i köket. Förmodligen finns hundratals timmar med diverse TV-kockars påverkan av mitt matmedvetande med som en ännu en ingr...
-
Jag tror att jag åt pizza för första gången på hösten 1965… mina morföräldrar hade varit på bilsemestrar i Italien och mormor N hade kanske ...
-
Kantareller, färsk gul lök, bacon, grädde, svartpeppar, dill, färskpotatis, lätt kokta sockerärtor i rikligt saltat vatten samt rårörda ling...
-
Jag älskar varma smörgåsar!!! Och här kommer ett recept som jag googlade fram och hittade på Menyse.com . Croque Monsieur är de varma macko...
-
Då var det färdigsemestrat för i år.... Ullared och en bussresa till Skottland. Jag läste Ian Rankin på bussen för att komma i form, köpte ä...