28 oktober 2013

Nordans varma macka!

Denna kompilation av ingredienser har gjort mig helt salig!

Skivor av nybakad, färskt, välsmakande franskbröd av absolut bästa sort. Smör av god bordsversion, några välstrukna drag med valfri smörkniv.Hackade cocktailtomater, grovt hackade av lite syrligare sort. Tomaterna skall smaka gott, ha ett spänstigt fruktkött. 

Leta sedan reda på en god rökt skinka och den som undertecknad valt är en mycket hod variant med svartvinbärssmak. Och det är förmodligen just den skinkan som gör att jag längtar efter dessa smörgåsar.

Varje fredag! (Jag vägrar för övrigt att delta i något som helst fredagsmys!)

Jag smörar brödskivorna och lägger på skinkan. Därefter stryker jag ett lager med fransk senap av dijontyp.

Nästa lager är hackade cocktailtomater som kryddats med lite nymalen svartpeppar. Sist en laddning med ost av  god kvalité och smak, gärna lagrad.

Ovanpå alltsammans några stänk av en  fruktig olivolja.

Efter att mackorna sedan vistads i en ugn  satt på 225 grader i cirka 10  minuter är det bara att sätta tänderna i dessa läckerbitar.

Ni två som läser denna blogg kanske säger: Det finns recept som liknar mina goda varma smörgåsar och att mina  "Croque Nordique" är ett plagiat.

Men det struntar jag i! Högaktningsfullt!

Dryck till dessa välsmakande underverk är valfritt, själv dricker jag en lättsötad kopp the.

Sedan somnar jag framför TV:n mätt, trött, lönnfet,nöjd och (o)lycklig.

De mest populära texterna