Jag har ätit Pho och det var mycket gott!
Jag blev lite överaskad när den nervöse servitören på den nyöppnade lunchresturangen serverade mig nudelsoppa i den största sopptallrik jag skådat, den var volymmässigt i två och halv litersmodellen.
Jag trodde att jag beställt stekt kött med ris och jag hade ställt in smaklökarna på en sådan måltid.
Lite soyasås, lite chilisås över riset, så som mina smaklökar vill ha det, det vill säga:mitt smaklöksminne vill ha det så. Jag själv vill gärna prova på nya smaker men smaklöksminnet sätter sig med jämna mellanrum gärna på tvären.
Men i detta fall fick de ge sig!
Soppan serverades med tillbehören, hackad röd chili, några kvistar färsk koriander och en grabbnäve böngroddar i bästa skick.
Detta var för mig en stor smakupplevelse:
Det var mycket gott. Kanske lite krångligt att få i sig utan stänkskydd för en ovan Pho-ätare i övre medelåldern,men efter tag gick det bra.
"Smakar det så stänker det" som morbror Å brukar säga!
Jag kommer med all säkerhet att även i fortsättningen äta Phu eller Pho med anledning av att det inte smakar Poo utan tvärtom!
Länk till förkovran om Pho.
Funderingar kring mat - och en del sura uppstötningar och ett stilla tjat
18 april 2013
De mest populära texterna
-
Brukar känna mig svulten på kvällen innan jag skall gå och knyta mig.... " Tänk om man skulle ta en runda till kylskåpet??"... Kyl...
-
Att lägga lök på laxen brukar man ju säga, någon gång i alla fall... men vad ända in i Ghenna betyder det... Jag menar: Är det någon fransk ...
-
Jag är en man i mina bästa år som gillar att laga, mat, läsa om mat, läsa om matkonsten och dess utövare. Men det har ni två som läser denna...
-
Den gamle tyske järnkasslern BisterMarkt sade en gång: "Man skall hålla sig undan och icke delta när man lagar korv och skapar lagar...
-
Återger ett mail om mat från ungdomen... Alltnog Gryta à la Dalarö. Jag hittar inte receptet men försöker ändå Storlek på ingredienser är a...
-
Jag skapade fritt i köket. Förmodligen finns hundratals timmar med diverse TV-kockars påverkan av mitt matmedvetande med som en ännu en ingr...
-
Jag tror att jag åt pizza för första gången på hösten 1965… mina morföräldrar hade varit på bilsemestrar i Italien och mormor N hade kanske ...
-
Kantareller, färsk gul lök, bacon, grädde, svartpeppar, dill, färskpotatis, lätt kokta sockerärtor i rikligt saltat vatten samt rårörda ling...
-
Jag älskar varma smörgåsar!!! Och här kommer ett recept som jag googlade fram och hittade på Menyse.com . Croque Monsieur är de varma macko...
-
Då var det färdigsemestrat för i år.... Ullared och en bussresa till Skottland. Jag läste Ian Rankin på bussen för att komma i form, köpte ä...