Nej, nej jag döljer ingen styckad besvärlig granne i min frys eller något liknande ty jag är en fridens man.
Men: Ibland, det vill säga det händer rätt så ofta, fryser jag in livsmedel av allehanda slag som kan var bra att ha.
- Bra att ha - sa Bill
- Att ha är bra - sa Bull
Jag har nog en väldigt aktiv samlargen som ger sig till känna rätt som det är, speciellt då när jag frestas att köpa livsmedel som jag kanske inte skall förtära nu utan senare.
Ingenting får heller slängas bort som kan kanske kan vara till användning inom en snar framtid.
Hmm?
Dessvärre är denna "snara framtid" ett begrepp som jag tänjer på rätt så rejält.
- Jag undrar vad som döljer i denna plastförpackning?
- Hmmm? Jag har visst kokat fond, kycklingfond.
Det ser jag tydligt på förpackningen: "Tjycklin fånd" står det tydligt med svart tuschpenna!
- Men vilket ÅR frös jag in denna heliga och med kraft och ansträngning framställda brygd!
Jag måste bryta min invanda samlartradition.
Släng det som skall slängas och är det lika med NU!
Och det med PASTA!
Men: Vad är nu detta som döljer sig i denna genomskinliga karott?
Älgkalops!!
Struntar fullständigt om denna anrättning är ett halvsekel gammal ty jag älskar älgkalops!!
Tar fram och tinar upp, värmer långsamt och förtär som vanligt alldeles för snabbt!
Hmmm?
Det finns hopp!
Solen gassar in genom rutan idag!
"Älgkalops adds life!!"
Funderingar kring mat - och en del sura uppstötningar och ett stilla tjat
16 mars 2010
De mest populära texterna
-
Brukar känna mig svulten på kvällen innan jag skall gå och knyta mig.... " Tänk om man skulle ta en runda till kylskåpet??"... Kyl...
-
Att lägga lök på laxen brukar man ju säga, någon gång i alla fall... men vad ända in i Ghenna betyder det... Jag menar: Är det någon fransk ...
-
Jag är en man i mina bästa år som gillar att laga, mat, läsa om mat, läsa om matkonsten och dess utövare. Men det har ni två som läser denna...
-
Den gamle tyske järnkasslern BisterMarkt sade en gång: "Man skall hålla sig undan och icke delta när man lagar korv och skapar lagar...
-
Återger ett mail om mat från ungdomen... Alltnog Gryta à la Dalarö. Jag hittar inte receptet men försöker ändå Storlek på ingredienser är a...
-
Jag skapade fritt i köket. Förmodligen finns hundratals timmar med diverse TV-kockars påverkan av mitt matmedvetande med som en ännu en ingr...
-
Jag tror att jag åt pizza för första gången på hösten 1965… mina morföräldrar hade varit på bilsemestrar i Italien och mormor N hade kanske ...
-
Kantareller, färsk gul lök, bacon, grädde, svartpeppar, dill, färskpotatis, lätt kokta sockerärtor i rikligt saltat vatten samt rårörda ling...
-
Jag älskar varma smörgåsar!!! Och här kommer ett recept som jag googlade fram och hittade på Menyse.com . Croque Monsieur är de varma macko...
-
Då var det färdigsemestrat för i år.... Ullared och en bussresa till Skottland. Jag läste Ian Rankin på bussen för att komma i form, köpte ä...