"Sticker han inte ut hakan lite grand den lille typen?" - säger Ni båda som med jämna mellanrum läser denna eminenta blogg.
Jovisst gör jag det, det finns ju ingen som kan kontrollera om jag är bra på att laga mat eller ej, matlagningen sker ju bakom lykta dörrar. Men jag håller verkligen på att bli en bra kock bakom som sagt, lykta dörrar.
Källan till min visdom är mina i andrahandsboklådor inköpta kokböcker... cirka hundra titlar har det blivit genom åren. De flesta kanske samlar damm i hyllan, men med jämna mellanrum hittar jag metoder, recept och allehanda uppslag för nya matäventyr i min som sagt dammsamlande kokboksamling....
Det var en väl en väldig samling av ord efter varandra det??
Jösses: Samling vid pumpen....
Nåja....
Televisionen ger mig också nya idéer om hur jag skall bete mig i mitt kök. Det finns massor med TV-kockar av olika slag i rutan, en del står man fan i mej inte ut med medan andra ger en den information som en svulten hemmakocksjäl behöver att förkovra sig med.
Ingen nämnd och ingen nämnd...
Jag frossar verkligen i matprogram...
Hmmm?
Vad är det då som jag tar till mig??
- Att hålla ordning omkring sig, rent och snyggt.
- Att mäta upp ingredienserna i förväg.
- Rätt redskap, bunkar och mått.
- En vass kniv, ett måste, slipas med andakt.
- Rock n roll på radion, högt som fan!.
- Recepten ligger uppslagna på köksbordet.
- De rätta rörelserna i köket.
- Beräkna tidsåtgången. Allt skall vara klart samtidigt!
Genom åren har jag också lärt mig vad "System D" innebär...
Det är svårt att misslyckas med matlagning om man vet vad "System D" är för något..
Vad "System D" är för något?
Hmm? Läs tidigare inlägg av denna blogg så får Ni båda svaret.
Jag kommer under året att lära mig mer om fisk...
Jag skall laga mer fiskrätter...
Det lovar jag... mig själv alltså!