Det finns massor av recept som jag inte kommer att läsa eller överhuvudtaget laga någon oförglömlig måltid av.
Det är synd tycker jag...
Jag vill laga alla typer av mat och gärna då mat med fisk som huvudingrediens... Jag ser en del fiskeprogram på TV, man släpper i fisken efter fångst..."
Hmm?
"Varför då!" -tänker jag högt.
"Där försvann i djupet en underbar liten måltid"
"Synd!"
Jag lovar: "Jag skall laga stuvad abborre en gång i mitt liv!!!"
Jag skall bara få upp de små dj--larna!!!
Jag skall ta reda på hur man lagar stuvad abborre, kanske finns det något recept som Cajsa Warg plitat ner för drygt tvåhundra år sedan... det måste det göra... det är bara att bege sig till biblioteket...
Man lär sig hela tiden... eller hur?
Till metsjön och därefter till biblioteket utan att byta om… bibliotekarien kommer att uppmärksamma mig… mask i fickorna och metspön i blick!!!
Funderingar kring mat - och en del sura uppstötningar och ett stilla tjat
1 december 2009
De mest populära texterna
-
Brukar känna mig svulten på kvällen innan jag skall gå och knyta mig.... " Tänk om man skulle ta en runda till kylskåpet??"... Kyl...
-
Att lägga lök på laxen brukar man ju säga, någon gång i alla fall... men vad ända in i Ghenna betyder det... Jag menar: Är det någon fransk ...
-
Jag är en man i mina bästa år som gillar att laga, mat, läsa om mat, läsa om matkonsten och dess utövare. Men det har ni två som läser denna...
-
Den gamle tyske järnkasslern BisterMarkt sade en gång: "Man skall hålla sig undan och icke delta när man lagar korv och skapar lagar...
-
Återger ett mail om mat från ungdomen... Alltnog Gryta à la Dalarö. Jag hittar inte receptet men försöker ändå Storlek på ingredienser är a...
-
Jag skapade fritt i köket. Förmodligen finns hundratals timmar med diverse TV-kockars påverkan av mitt matmedvetande med som en ännu en ingr...
-
Jag tror att jag åt pizza för första gången på hösten 1965… mina morföräldrar hade varit på bilsemestrar i Italien och mormor N hade kanske ...
-
Kantareller, färsk gul lök, bacon, grädde, svartpeppar, dill, färskpotatis, lätt kokta sockerärtor i rikligt saltat vatten samt rårörda ling...
-
Jag älskar varma smörgåsar!!! Och här kommer ett recept som jag googlade fram och hittade på Menyse.com . Croque Monsieur är de varma macko...
-
Då var det färdigsemestrat för i år.... Ullared och en bussresa till Skottland. Jag läste Ian Rankin på bussen för att komma i form, köpte ä...